Alles hangt af van de soort allergie. Sommige Leonidas producten bevatten allergenen (bijvoorbeeld gluten of noten). Hebt u last van een voedselallergie, stuur ons dan gerust een e-mail. We vertellen u graag welke pralines verenigbaar zijn met de allergie in kwestie. Samengevat:
Eieren en ei-derivaten (albumine):
Leonidas producten bevatten geen eieren, behalve onze vruchtengelei en de citroen- en sinaasappelschijfjes.
Gluten:
Gluten is een molecule die wordt aangetroffen in granen zoals tarwe, gerst, haver en hun derivaten zoals malt en zetmeel. Sommige Leonidas producten zijn gemaakt met ingrediënten die gluten of sporen van gluten bevatten.
Droge vruchten
Veel Leonidas producten bevatten noten (hazelnoten, walnoten, amandelen,…). Alle Leonidas producten kunnen sporen van droge vruchten bevatten.
Melk (lactose, melkproteïnen,…)
Zuivelproducten zijn uiteraard cruciale ingrediënten bij de bereiding van sommige Leonidas producten. De procedures om de kwaliteit van de Leonidas producten te waarborgen vereisen dat de installaties, tussen de producties van de verschillende chocoladesoorten in, grondig moeten worden gereinigd en gespoeld. Ondanks deze goede fabricagepraktijken is het mogelijk dat in sommige donkere chocolades nog sporen van melkproteïnen worden aangetroffen. De Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) en de Canadese CFA (Canadian Food Inspection Agency) hebben melkproteïnen aangeduid als voedselallergenen. Met de recente analysemethodes kunnen evenwel uiterst minieme deeltjes per miljoen melkproteïnen worden opgespoord. Op alle verpakkingen van Leonidas producten met donkere chocolade volgt aan het eind van de lijst met ingrediënten steeds de tekst : «Kan sporen van melkproteïnen bevatten».